Barn och övervikt!

Ett känsligt ämne för många, jag vet.


Igår var jag och Casper på Barn och ungdomsmedicinska mottagningen här i Helsingborg på lasarettet på ett infomöte. Vi hade fått en kallelse till PLUS teamet som ska hjälpa oss med Caspers övervikt.

Anledningen till hans övervikt är i grunden från hans ADHD medicin, (han var normalviktig fram tills början av 2015) som gör att han tappar aptiten under dagarna och sedan på kvällarna när medicinen går ur kroppen så hetsäter han då han blir jätte hungrig. Även hans kostvanor (Ja både jag och hans pappa har varit slappa där tyvärr) är en bidragande faktor till hans övervikt. Både jag och hans pappa har det i generna/anlagen också...

Men nu ska vi få hjälp på vägen och det är vi jätte tacksamma för att vi får!


Här kan du se lite av punkterna som vi gick genom..


Nu väntar vi på att få hem remiss till provtagning för att kolla bland annat sköldkörtel, diabetes, blodtryck m.m. och när det är gjort så kommer vi få kallelse till läkare på PLUS teamet där vi ska gå genom vad som behövs göras för att få Casper på rätt spår, samt Casper ska få tid till en kurator som ska hjälpa honom med tänkandet när det kommer till kosten och även hans psykiska ohälsa (ångest och nedstämdhet).. Detta är vad vi vet hittills..


Jag och Casper har kommit överens om..

Jag och Casper satte oss pratade när vi kom hem på eftermiddagen att vi ska börja äta de stora måltiderna tillsammans vid matbordet utan telefoner, för ja vi har blivit bekväma och äter framför tv:n, som så många andra familjer ocskså gör. Jag ska lägga om kosten så att även jag äter som honom, alltid, varje dag, även när han inte är här.

Vi fick tips av PLUS teamet om aktiviteter här i Helsingborg som är för kids i hans ålder så jag och Casper bestämde att jag ska följa med honom på det 1-3 gånger i veckan, beroende på vad det är för aktiviteter. Som idag ska vi till Idrottens Hus där han ska spela olika bollsporter (i en timmes cirka) tillsammans med andra kids i hans ålder. Vi ska gå dit och gå hem; vilket blir promenader på sammanlagt nästan 2 timmar. Han behöver röra sig och jag behöver röra mig så detta blir perfekt för oss båda! De flesta aktiviteterna som Helsingborgs stad håller i är på IH så då kommer vi få dessa promenader varje gång vi ska dit.. Jag kommer följa med honom som "stöd" då han har svårt för förändringar och för att vi tycker det är kul att göra saker tillsammans!

Hade du velat ha en uppföljning på denna resa här i bloggen?


Ps. Har du inget snällt att kommentera till detta inlägg så kommentera inte alls tack!

Gillar

Kommentarer

Heléna
Heléna,
Så himla bra att ni får detta stödet! Blir kanon att du och Casper äter tillsammans och rör på er tillsammans. Blir lättare för er båda då tror jag! Håller tummarna för att det ska gå bra!!! Heja er!!! Kram
lehdla.blogg.se
Pauline
Pauline,
så bra med hjälp och stöd! Bra att du delar detta 😊
lillafrokenhurtig.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229