Ty har Autism och det sker en förändring..

I samarbete med Interlaced & Tallbergs förlag

Sponsrat inlägg

När jag såg detta samarbete med Tallbergs förlag inne hos Interlaced så kunde jag verkligen inte låta bli att ansöka! Du som har följt oss ett tag vet att Casper har diagnosen ADHD och i den diagnosen finns problematiken där man kan ha svårt för förändringar: och Casper är en av dem som har väldigt svårt för minsta lilla förändring!

Idagringde på dörren runt lunchtid: jag visste direkt att det var brevbäraren och när jag öppnade dörren och såg ett paket så förstod jag direkt att det var detta samarbetet som hade kommit. Boken jag har fått hem, eller ja som Casper har fått hem i samarbete med Tallbergs förlag heter "Dinosaurien Ty får en vikarie".

Bokens handling:

Dinosaurien Ty har autism.
Ty tycker inte om förändringar.
En dag när Ty kommer till skolan är den vanlige läraren sjuk, och istället finns en vikarie.
Ty blir orolig.
Vikarien har inte alls kontroll över klassen och då blir Ty frustrerad.
Ja, så frustrerad att Ty hamnar i slagsmål med en klasskompis.
Hur ska denna dagen sluta?

Mys i soffan en eftermiddag..

I fredags när Casper kom hem från skolan så mös vi ner oss i soffan med den nya boken, perfekt mysstundregnet föll utanför! Casper läste boken högt för mig, han behöver öva på högläsning då han läser för snabbt och mumlar när han läser högt.två flugor i en smäll här kände jag!

Boken vänder sig till de lite yngre barnen men jag tänkte att det kan vara bra även för Casper (han är 14 år) att läsa den. Han gillar att läsa och han jobbar för fullt med att lära sig att hantera sin diagnos och allt som kommer med den..

Casper gillade boken. Han sa att han kände igen sig i mycket av det han läste. Han sa att han tror att många kan känna igen sig. Han har bestämt att han ska ge boken vidare till vår nära vän Johannas son Ludde som nyligen fått NPF diagnos och är snart 6 år gammal. Han tror att den boken kan vara bra för Ludde att läsa, Casper önskar själv att det fanns sådana här böcker när han var yngre.. Han kände sig ensam i sin problematik när han var mindre och det är inte förrens under de senare åren som han förstått att han inte är ensam!

Det är inte enbart barn med en diagnos/NPF som har svårt för bland annat förändringar, det finns så många andra som också har de. Därför tycker jag att denna bok passar alla barn, jag tycker faktiskt att alla ska läsa denna, barn som vuxna! Jag rekommenderar verkligen denna bok till alla, passa på nu om du vill läsa den, för både dig och ditt/dina barn!

25% rabatt!

Med vår kod får du 25% rabatt på boken Dinosaurien Ty får en vikarie inne hos Tallbergs förlag bokhandel

Koden är:

JENNIFER25

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229